Facebook YouTube Instagram

Uzdravující moc potravin: 6 nejlepších tipů

zdroj:  ulekare.cz

inspiraceHojení ran

To, co dříve spadalo do kategorie tzv. babských rad, je dnes vědci a odborníky potvrzováno. V léčivou moc potravin věří také Sherry Torkosová, farmaceutka a zároveň autorka kanadské encyklopedie přírodní medicíny. Na běžné nemoci jednoduše doporučuje běžné potraviny. Většinu z nich najdete doma či v obchodech se zdravou výživou.

1. Med

Je nejúčinnější na léčbu kožních ran a popálenin. Tato místa ošetřená medem se hojí prokazatelně rychleji. Navíc med pomáhá i na bolavý krk a kašel. Vědci také vybádali, že jedna dávka pohankového medu dokáže u dětí se zánětem horních dýchacích cest zastavit noční kašel. Tento produkt obsahuje i specifický enzym, který spolu s vodou působí antisepticky.

2. Banány

Možná působí obyčejným dojmem, ale dokážou toho poměrně dost. Jsou známé schopností neutralizovat kyselý obsah žaludku. Chrání tak sliznici žaludku před vředy. Kromě toho se banány používají v případě, že člověka přepadne průjem. To je totiž situace, kdy tělo přichází o důležité ionty, kterých každý banán obsahuje velké množství. Zásobuje nás i draslíkem. inspirace

3. Kurkuma

Jak v čínské, tak v indické medicíně je používána pro svůj protizánětlivý účinek k léčbě celé řady obtíží (bolesti zubů, modřiny, menstruační obtíže atd.). Léčivé schopnosti kurkumy jsou připisovány kurkuminu, který je svým účinkem srovnatelný například s ibuprofenem.

4. Hřebíčkový olej

Obsahuje látku zvanou eugenol, která nejenže působí protizánětlivě, ale také antisepticky a ulevuje též od bolestí. Používá se zejména v ústní dutině, kde dokáže ulevit od trápení se zuby a dásněmi. Některé studie dokonce ukazují, že by hřebíčkový olej mohl napomáhat i při zánětech a bolestech kloubů.

 

 

 

       © Excellent Plzeň s.r.o.        

 webmaster